четвер, 7 жовтня 2021 р.

Зустріч із поетесою Марією Кокіш-Гриник

 Гуцульщина - край мудрих і відважних, яких єднає палка любов до прадідівського краю, його традицій і багатої культури. Гордістю нашого краю стала поетеса Марія Іванівна Кокіш-Гриник із с. Розтоки. ЇЇ чутлива душа озвалася до нас глибокою лірикою, любов‘ю до отчої землі, близьких та рідних краян, до рідного гуцульського краю,славних Розтік, де високі гори,стрімкі потоки і співучі полонини.

Білинська сільська бібліотека отримала в дарунок дві книги з автографом від поетеси.
Це збірка»Співаночки мої любі…»та поезії «Рахівщина рідна-перлина Карпат».
2021 року дебютувала першою поетичною збіркою «Магія Білої Тиси»,через місяць видала другу- «Зачарована горянка».
А подаровані це вже третя і четверта книги її авторства. Понад одна тисяча гуцульських співанок, колядок, віншувань, щедрівок, баїв та інших обрядових пісень зібрано у книжці «Співаночки мої любі…» записані від краян і власні авторські твори.
«Рахівщина рідна- перлина Карпат» це четверта книга вже знаної на Закарпатській Гуцульщині поетеси- щира й сердечна сповідь рідному краю,гордим і волелюбним гуцулам. Збірка не залишить байдужими любителів поетичного слова, усіх тих, для кого рідний край є невід‘ємною частиною матері- України.
Зачарована горянка своєю творчістю продовжує жіночу літературну традицію Марії Кабалюк-Тисянської , Миколаї Божук, Гафії Ковбаснюк, Гафії Данишак, Оксани Йонаш-Тодер та інших краянок.
Від імені старости села Білин Сагайди М. В., жителів, користувачів бібліотеки висловлюємо щиру подяку поетесі Марії Кокіш-Гриник за подаровані книги. Ми вдячні Вам за щирість і увагу до бібліотеки. Ці видання поповнять краєзнавчий фонд і будуть обов‘язково користуватись читацьким попитом.





Немає коментарів:

Дописати коментар